Bereznay Tamás receptje
2020. november 30.- 60 dkg malaccomb
- 30 dkg sertészsír
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 3 db babérlevél
- 1 ek dijoni mustár
- só, bors
- bagett, capribogyó, csemegeuborka és lilahagyma-saláta a tálaláshoz
A malaccombot nagyobb darabokra vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd egy órát állni hagyjuk.
A sertészsírt felforrósítjuk, beletesszük a malacdarabokat és kissé megpirítjuk.
Hozzáadjuk a babérlevelet és a fokhagymát, felöntjük fehérborral, majd fedő alatt alacsony hőfokon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a dijoni mustárt és még öt percig főzzük. Az egészet leszűrjük, kivesszük a babérlevelet, a húst szálaira szedjük, a megsült fokhagymával és a zsírral összekeverjük.
Hűtőben, időnként megkeverve kidermesztjük.
malaccomb , sertészsír , fokhagyma , száraz fehérbor , babérlevél , dijoni mustár , bagett , kapribogyó , csemegeuborka , lilahagyma