Receptek

Malac- vagy sertésrillette savanyúsággal és bagettel

Bereznay Tamás receptje

2020. november 30.
  • 60 dkg malaccomb
  • 30 dkg sertészsír
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 db babérlevél
  • 1 ek dijoni mustár
  • só, bors
  • bagett, capribogyó, csemegeuborka és lilahagyma-saláta a tálaláshoz
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A malaccombot nagyobb darabokra vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd egy órát állni hagyjuk.
A sertészsírt felforrósítjuk, beletesszük a malacdarabokat és kissé megpirítjuk.
Hozzáadjuk a babérlevelet és a fokhagymát, felöntjük fehérborral, majd fedő alatt alacsony hőfokon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a dijoni mustárt és még öt percig főzzük. Az egészet leszűrjük, kivesszük a babérlevelet, a húst szálaira szedjük, a megsült fokhagymával és a zsírral összekeverjük.
Hűtőben, időnként megkeverve kidermesztjük.

Pirított bagettel és a savanyúságokkal kínáljuk.



malaccomb , sertészsír , fokhagyma , száraz fehérbor , babérlevél , dijoni mustár , bagett , kapribogyó , csemegeuborka , lilahagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra