Amrein Csaba receptje
2019. január 9.- 1 l tej
- 6 db tojás
- 20 dkg gesztenye
- 1 db vaníliarúd
- 1,5 kg naspolya
- 35-40 dkg kristálycukor
- aszalt fekete cseresznye
Közben a tojásfehérjét 75 százalékos keménységűre verjük, hozzáadunk egy evőkanálnyi naspolyalekvárt, majd a megfelelő keménységűre verjük. A félretett tejben evőkanálnyi darabokat kifőzünk, megforgatjuk benne. A formázott habokat ráhelyezzük a madártejre.
Karamellrács elkészítése:
Kristálycukrot karamellizálunk serpenyőben: amikor világosbarna és csomómentes lesz, lehúzzuk a tűzről, és egy kanál segítségével olajozott fadeszkára vékonyan karamellszálakat húzunk, majd mikor megszilárdulnak, néhány másodperc múlva leemeljük a munkalapról és tálalásig hűtőben tároljuk.
Tálalás:
A madártej tetejére karamellrácsot és aszalt fekete cseresznyét helyezünk.
tej , tojás , gesztenye , vaníliarúd , naspolya , aszalt fekete cseresznye