Korponai Péter receptje
2022. február 14.(Kb. 10-15 kosárka)
LINZERTÉSZTA HOZZÁVALÓK:
- 167 g liszt
- 21 g mandulaliszt
- 100 g vaj
- 62 g Koronás Porcukor
- 37 g tojás (1 db kisebb tojás)
- 1,5 g só
MANDULAKRÉM HOZZÁVALÓK:
- 125 g mandulaliszt
- 125 g Koronás Porcukor
- 125 g vaj
- 87 g tojás (2 db kisebb tojás)
- pár szem szilva
- cukormentes szilvalekvár
1. A linzertésztához a hideg vajat felkockázzuk, és a tojás kivételével az összes hozzávalót egy tálba tesszük, majd tésztakeverővel addig keverjük, amíg a vaj morzsalékos nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a felvert tojást, és még néhány percig keverjük, amíg kifehéredik és krémes állaga lesz. Lisztezett zsírpapírra tesszük, és 10 percet a hűtőben pihentetjük.
2. A mandulakrémnél ugyanígy járunk el, a tojás kivételével az összes alapanyagot összekeverjük, majd a tojás hozzáadása után addig keverjük, amíg krémes állagot érünk el. 10 percre ezt is a hűtőbe tesszük.
3. A hűtőből kivett tésztát kb. 3-5 mm vékonyra nyújtjuk. Nyújtás közben alul-felül lisztezzük, hogy ne ragadjon. Kb. 10 cm-es kiszúróval köröket vágunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
2 percre hűtőbe tesszük.
szilva , liszt , vaj , porcukor , tojás , mandulaliszt , szilvalekvár