Receptek

Papírban párolt bébicsirke zöldségekkel

Segal Viktor receptje

2021. március 12.
  • 2 db bébicsirke (fél csirke/adag) részeire szedve
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 4 ek vaj
  • 2 fej lila hagyma, negyedekre vágva
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • 8 db barna csiperkegomba
  • 2 db (új)burgonya héjastul
  • 1 ek étolaj a sütőpapír olajozásához
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Viszonylag nagy sütőpapírt használjunk, hogy könnyű legyen hajtogatni, és mindkét felét olajozzuk meg, hogy ne égjen meg sütéskor.

Először az apróra vágott zöldségeket helyezzük a papírra, majd erre a csirkedarabokat, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, és végül egy-egy evőkanál vajat helyezünk a tetejére.

Óvatosan befedjük a sütőpapírral, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megpároljuk.


Hogy ízletesebb legyen, a sütőpapír feltépése után a sütőben pár percig még piríthatjuk.

TIPP!
Hasonló módon készíthetünk halfilét is, ekkor halalaplevet és vaj helyett pestót (lásd mártások) tehetünk a hal tetejére. Hal esetén 8-10 perc a sütési idő.



bébicsirke , száraz fehérbor , vaj , lila hagyma , sárgarépa , cukkini , burgonya , barna csiperkegomba , étolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra