Receptek

Nyúlpaprikás nokedlivel

Farkas Richárd receptje

2022. február 3.

  • 1 db egész házinyúl
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 db paradicsom
  • 3 db babérlevél, lángon megpörzsölve
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 2 szem borókabogyó
  • só, bors
  • 4 ek olaj
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 ek liszt

Hozzávalók a nokedlihez:

  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • víz, amennyit felvesz


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Az egész nyulat darabjaira szedjük, a belsőségeket megtisztítjuk. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, a nyulat, paradicsomot, rozmaringot és kakukkfüvet is hozzáadjuk, lepirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, fűszerpaprikával és felöntjük a borral, amit elforralunk, majd az egészet felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Beledobjuk a borókát és az égetett babérlevelet. 

Lassú tűzön 3-4 órát főzzük.


A lisztet, a tojást, a sót összedolgozzuk annyi vízzel, amennyivel ragacsos, homogén masszát kapunk. Amikor a víz forr, szaggatón vagy deszkáról beleszaggatjuk a nokedlit. Újraforrás után leszűrjük, kihűtjük hideg folyóvíz alatt, majd kevés olajjal összekeverjük. 

Ha a hús puha, omlós, kiemeljük a fazékból.

A tejfölből és a lisztből selymes habarást készítünk, hőkiegyenlítéssel a paprikáshoz adjuk, és megfelelő sűrűségűre forraljuk a mártást.
A húst visszarakjuk, pár perc alatt összefőzzük.

Nokedlivel és házi csalamádéval tálaljuk.



nyúl , vöröshagyma , fokhagyma , fűszerpaprika , száraz fehérbor , paradicsom , babérlevél , kakukkfű , rozmaring , borókabogyó , olaj , tejföl , liszt , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra