Receptek

Zöldborsófőzelék, tojás

Pohner Ádám receptje

2020. november 5.

Zöldborsófőzelék
Hozzávalók:

  • 40 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 20 dkg vaj
  • 5 dl száraz fehérbor
  • citromlé

Tojás
Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • pattogatott quinoa
  • spenótlevél
  • barna vaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

Zöldborsófőzelék elkészítése:
A zöldborsót sós-cukros vízben felolvasztjuk, majd leszűrjük, újraízesítjük sóval és kevés cukorral. Vajon gyorsan megfuttatjuk. A fehérbort egy durvára vágott salottahagymával 1 dl-re beforraljuk, leszűrjük, és még melegen hideg vajat adunk hozzá. Sóval és citromlével ízesítjük. Botturmixal habosítjuk, majd szifonba töltjük. A zöldborsóval tálaljuk.

Tojás elkészítése:
A tojásokat kereken 5 percig főzzük. Jeges vízben lehűtjük, majd óvatosan megpucoljuk. Zöld olajat injektálunk a tojásokba egy vékony tűvel, majd lekenjük barna vajjal, és egy kiszúrt, forrázott spenótlevéllel és pattogatott quinoával díszítjük.
A végén a tetejét kicsit sózzuk.


zöldborsó , vaj , citromlé , száraz fehérbor , tojás , quinoa , barna vaj , spenótlevél

További receptek