Pohner Ádám receptje
2020. november 5.Zöldborsófőzelék
Hozzávalók:
- 40 dkg fagyasztott zöldborsó
- 20 dkg vaj
- 5 dl száraz fehérbor
- citromlé
Tojás
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- pattogatott quinoa
- spenótlevél
- barna vaj
Zöldborsófőzelék elkészítése:
A zöldborsót sós-cukros vízben felolvasztjuk, majd leszűrjük, újraízesítjük sóval és kevés cukorral. Vajon gyorsan megfuttatjuk. A fehérbort egy durvára vágott salottahagymával 1 dl-re beforraljuk, leszűrjük, és még melegen hideg vajat adunk hozzá. Sóval és citromlével ízesítjük. Botturmixal habosítjuk, majd szifonba töltjük. A zöldborsóval tálaljuk.
Tojás elkészítése:
A tojásokat kereken 5 percig főzzük. Jeges vízben lehűtjük, majd óvatosan megpucoljuk. Zöld olajat injektálunk a tojásokba egy vékony tűvel, majd lekenjük barna vajjal, és egy kiszúrt, forrázott spenótlevéllel és pattogatott quinoával díszítjük.
A végén a tetejét kicsit sózzuk.
zöldborsó , vaj , citromlé , száraz fehérbor , tojás , quinoa , barna vaj , spenótlevél