A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Spárgaleves lágy tojással

Vidák László receptje

2019. május 21.
  • 1/2 kg fehér spárga
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db burgonya
  • 1 db citrom
  • 4 db tojás
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • só, cukor ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A spárgát meghámozzuk, citromos-sós vízben leforrázzuk. Vajon a héját a burgonyával és a hagymával üvegesre pároljuk, felöntjük a spárga főzőlevével, és kevés tejszínnel, sóval, cukorral ízesítjük. Kb. 15 percig főzzük. Szűrőn átpasszírozzuk, kevés vajjal beforraljuk. Lágy tojást készítünk, vagy hagyományos ecetes lében posírozottat. Tálalás előtt a spárgát feldaraboljuk, lágy tojással és fűszerolajjal meglocsolva tálaljuk.


spárga , vöröshagyma , burgonya , citrom , tojás , vaj , tejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra