Macsinka János receptje
2020. október 27.- 40 dkg főtt tört burgonya
- 12 dkg alakorliszt
- 8 dkg vajban pirított zsemlemorzsa
- 8 db szilva
- 5 dkg méz
- kakukkfű
- 60 dkg őzgerinc
- 1/2 dl olívaolaj
- zöld fűszerek (kakukkfű, rozmaring, zsálya)
- 3 dkg vaj
- 5 dkg pirított dió
- 5 dkg aszaltszilva-krém
Az áttört burgonyából és lisztből nudlitésztát formázunk, sós vízben kifőzzük, majd a vajas pirított zsemlemorzsában összeforgatjuk.
A szilvákat kimagozzuk, cikkekre vágjuk, karamellizált mézzel megsütjük, frissen vágott kakukkfűvel megszórjuk.
Az őzgerincet megtisztítjuk, lehártyázzuk, forró olívaolajba tesszük, zöld fűszerekkel ízesítjük,
vajat olvasztunk rá, ezzel locsolgatva rozéra sütjük, majd pihentetjük.
Tálalás:
Az őzgerincet felszeleteljük, a tányér közepére helyezzük. Körérakjuk az angyalbögyörőt (nudlit), a sült szilvákat, megszórjuk pirított dióval és aszaltszilva-krémmel díszítjük.
burgonya , alakorliszt , zsemlemorzsa , szilva , méz , őzgerinc , kakukkfű , olívaolaj , rozmaring , zsálya , dió , vaj , aszalt szilva