Receptek

Kacsamell cseresznyemártással

Győrffy Árpád receptje

2021. június 14.
  • 4 db 160–180 g-os pecsenyekacsamell

Feketeribizli-zselé
Hozzávalók:

  • 200 g feketeribizli-püré
  • 50 g víz
  • 3 g agar-agar

Zellerkrém
Hozzávalók:

  • 500 g zellergumó (tisztított, darabolt)
  • citromlé
  • 50g vaj

Cseresznyemártás
Hozzávalók:

  • 50 g kristálycukor
  • 150 ml víz
  • 50 ml meggyecet
  • 2 db hosszúbors
  • 40 g rózsalekvár
  • 200 g cseresznye


Tálalás:

  • 20 g pisztácia
  • angolzeller vékonyra gyalulva
  • zellerlevél
  • madársóskalevél
  • orgonavirág

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kacsamellet 2 órára 6%-os sóoldatba tesszük, majd vákuumozzuk és 63 °C-os vízfürdőben 20 percig hőkezeljük. Leszárítjuk, a bőrös felével forró serpenyőbe tesszük és kis lángon kisütünk belőle minden zsiradékot. Ezt követően megfordítjuk és kissé kérgezzük a húsos oldalát is, majd 120 °C-os sütőben 5 percig sütjük. Tálalás előtt 3-4 percig pihentetjük.

Feketeribizli-zselé elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, felforraljuk, majd kihűtjük. Amikor kidermedt, botmixerrel simára turmixoljuk és szűrőn átpasszírozzuk. Felhasználásig hűtőben tartjuk.

Zellerkrém elkészítése:
A zellergumót enyhén sós vízben puhára főzzük, majd a hideg vajjal simára turmixoljuk. Néhány csepp citromlével frissítjük és sózzuk, ha szükséges.

Cseresznyemártás elkészítése:
A mártás hozzávalóit a cseresznye és a rózsalekvár kivételével lassú tűzön redukáljuk, nagyjából az 1/4-ére. Ekkor hozzáadjuk a rózsalekvárt és mártás állagúra forraljuk. Tálalás előtt átmelegítjük benne a felezett, magozott cseresznyéket.

Tálalás:
A tányér jobb oldalára kerül a zellerkrém, erre a zellerszár, a levelek és a durvára tört pisztácia.
Mellé kis gömböket nyomunk a ribizlizseléből.
A kacsamellet hosszában kettévágjuk és a tányér közepére helyezzük. Bal oldalra kerül a rózsás cseresznyemártás.


pecsenyekacsamell , feketeribizli-püré , agar-agar , zellergumó , citromlé , meggyecet , rózsalekvár , pisztácia , angolzeller , madársóskalevél , orgonavirág , zellerlevél , cseresznye

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra