A karalábékról levágjuk a leveleket, kivéve a 2-3 legkisebbet, ezeket a zsenge felső héjjal együtt vágjuk le díszítésnek. A levágott levelek közül a legzsengébbeket finomra vágjuk. Négy nagyobb levelet leforrázunk. A karalábékat meghámozzuk, és karalábévájóval kivájjuk a közepüket.
A zsemlét összekeverjük a darált hússal, tojással. Ízesítjük sóval, borssal és a vágott zöld levelek felével. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a karalábékat, a kimaradt tölteléket elosztjuk a nagyobb forrázott levelekbe, és beletekerjük.
Egy lábasba helyezzük a töltött karalábékat, a töltött leveleket, a kivájt karalábédarabokat és a maradék vágott zöldet. Ráöntjük a húslevest és két csésze vizet, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A megpuhult töltött karalábékat és töltött leveleket kivesszük és melegen tartjuk. A vajat egy literes lábasban megolvasztjuk, átforrósítjuk rajta a lisztet, és habverővel hozzákeverjük a tejet és a tejszínt. Ezt hozzáöntjük a karalábé főzőlevéhez és felforraljuk. Ezzel a főzelékszerű mártással leöntjük a töltelékeket és a töltött leveleket.