Bindics Imre és Czucz Péter receptje
2019. január 22.HOZZÁVALÓK:
- 60 dkg mangalicaszűz
- 6%-os sóoldat
- fokhagyma, kakukkfű, bors
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg liszt
- 1 db tojás
- 50 g zellerzöld
- 20 g turbolya
- 20 dkg aszalt paradicsom
- 20 dkg brindza
- 50 g újhagyma zöldje
- szerecsendió, só
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg paszternák (tisztítva)
- 30 dkg vaj
- 1 l tej
- só
Mangalicaszűz elkészítése:
A mangalicaszűzet lehártyázzuk, és öt órára 6%-os sóoldatba (1 liter vízhez 6 dkg sót kell keverni) tesszük. Ha letelt az 5 óra, kivesszük és fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és fokhagymával. Vákuumzacskóba tesszük, adunk hozzá vajat, és 58 °C-on 1,5 órán át főzzük. Ha kész, kibontjuk és egy forró serpenyőben kérgesítjük. 5 percet pihentetjük.
Brindzás töltött tészta elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, kihűtjük. Hűtés után áttörjük és hozzáadjuk a lisztet, tojást, szerecsendiót és az apróra vágott zellerzöldet. Jól eldolgozzuk. A kész tésztát kisodorjuk és megtöltjük a brindzával, a finomra vágott turbolyával, az aszalt paradicsommal és az újhagymával. Hengert formázunk belőle, és felvágjuk 2 cm-es darabokra. A két végét összecsípjük, és gyöngyöző vízben készre főzzük.
Paszternákpüré elkészítése:
A paszternákot megtisztítjuk, felvágjuk apróra és sós tejben megfőzzük. Miután megfőtt, leszűrjük és leturmixoljuk. Közben lassanként adjuk hozzá a vajat. Ha kész, nyomózsákba töltjük.
Tálalás:
A mangalicát érmékre vágjuk, majd a tányérra helyezzük. Köré elhelyezzük a brindzás tésztákat. Nyomózsákból paszternákpürét nyomunk a tányérra, és meglocsoljuk pecsenyelével. Friss zöldséggel tálaljuk.
zeller , újhagyma , brindza , bors , kakukkfű , turbolya , mangalica , mangalicaszűz , fokhagyma , aszalt paradicsom , szerecsendió , paszternák , tej , vaj , tojás , burgonya , liszt