A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mangalicaszűz brindzás töltött tésztával, paszternákkal

Bindics Imre és Czucz Péter receptje

2019. január 22.
MANGALICA SZŰZ
HOZZÁVALÓK:
  • 60 dkg mangalicaszűz
  • 6%-os sóoldat
  • fokhagyma, kakukkfű, bors
BRINDZÁS TÖLTÖTT TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 50 g zellerzöld
  • 20 g turbolya
  • 20 dkg aszalt paradicsom
  • 20 dkg brindza
  • 50 g újhagyma zöldje
  • szerecsendió, só
PASZTERNÁKPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
  • 50 dkg paszternák (tisztítva)
  • 30 dkg vaj
  • 1 l tej

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz

Mangalicaszűz elkészítése:
A mangalicaszűzet lehártyázzuk, és öt órára 6%-os sóoldatba (1 liter vízhez 6 dkg sót kell keverni) tesszük. Ha letelt az 5 óra, kivesszük és fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és fokhagymával. Vákuumzacskóba tesszük, adunk hozzá vajat, és 58 °C-on 1,5 órán át főzzük. Ha kész, kibontjuk és egy forró serpenyőben kérgesítjük. 5 percet pihentetjük.

Brindzás töltött tészta elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, kihűtjük. Hűtés után áttörjük és hozzáadjuk a lisztet, tojást, szerecsendiót és az apróra vágott zellerzöldet. Jól eldolgozzuk. A kész tésztát kisodorjuk és megtöltjük a brindzával, a finomra vágott turbolyával, az aszalt paradicsommal és az újhagymával. Hengert formázunk belőle, és felvágjuk 2 cm-es darabokra. A két végét összecsípjük, és gyöngyöző vízben készre főzzük.

Paszternákpüré elkészítése:
A paszternákot megtisztítjuk, felvágjuk apróra és sós tejben megfőzzük. Miután megfőtt, leszűrjük és leturmixoljuk. Közben lassanként adjuk hozzá a vajat. Ha kész, nyomózsákba töltjük.

Tálalás:
A mangalicát érmékre vágjuk, majd a tányérra helyezzük. Köré elhelyezzük a brindzás tésztákat. Nyomózsákból paszternákpürét nyomunk a tányérra, és meglocsoljuk pecsenyelével. Friss zöldséggel tálaljuk.


zeller , újhagyma , brindza , bors , kakukkfű , turbolya , mangalica , mangalicaszűz , fokhagyma , aszalt paradicsom , szerecsendió , paszternák , tej , vaj , tojás , burgonya , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra