Nábelek Zsófia receptje
2020. március 25.- 250 g hajdinatészta
- 200 g laskagomba (vagy más szezonális gomba)
- 1 közepes fej hagyma
- 3 ek szezámolaj
- 2 ek szójaszósz
- 1 db citrom leve
- 1 ujjnyi gyömbér
- 2 tk szezámmag
- olaj a sütéshez
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és magas lángon, kevés olajon pirítjuk. Amikor megpirult, enyhén sózzuk, összeforgatjuk, egy-két percig még a serpenyőben tartjuk, aztán hozzáadjuk a tésztához. Az egészet összeforgatjuk a szósszal. Tálaláskor szórjuk meg korianderrel, petrezselyemzölddel vagy akár metélőhagymával.
szójaszósz , szezámmag , gyömbér , citrom , vöröshagyma , gomba , hajdinatészta