Segal Viktor receptje
2021. június 16.- 50 dkg magozott meggy
- 15 dkg szitált liszt
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 30 dkg tejföl
- 3 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 rúd vanília magjai
- 1 cs sütőpor
A tál kikenéséhez vaj, tálaláshoz porcukor (opcionális)
A puha vajat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a sütőport, a reszelt citromhéjat, végül a három egész, felvert tojást. Robotgépben összedolgozzuk.
A kimagozott meggy felét beleforgatjuk a masszába.
A tetejükre szórjuk a meggy másik felét. (A sütés során kissé elsüllyed majd benne.)
A közepe lágy marad. Hidegen tálaljuk, porcukorral megszórva.
meggy , liszt , vaj , citrom , tejföl , vanília , tojás , sütőpor