Szombati Zsoltnak, a The Famous Grouse hazai nagykövetének receptje
2018. február 14.- 1,5 dl tej
- 1 vaníliarúd
- 3 teáskanál cukor
- 1 narancs héja
- 0,5 l tejszín
- 7 g zselatin
- 4 cl whisky
Szósz hozzávalók:
- erdei gyümölcsmix
- 3 cl füstös whisky
- 4 eper
Famouscotta
A klasszikus panna cotta receptjéből igazi
Az eredeti panna cottához hasonlóan keverjük össze egy lábosban a tejszínt, a tejet, a cukrot, egy narancs lereszelt héját és egy vaníliarúd belsejét. Forrás előtt hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük, míg el nem olvad.
Tálkákba porciózva néhány órát hűlni hagyjuk. A megfőzött és átpasszírozott erdei gyümölcsmix és a füstös aromájú whisky keverékéből készített szósszal és felkockázott eperrel tálaljuk.
pannacotta , whisky , tej , vaníliarúd , narancs héja , zselatin , whyski , tejszín , gyümölcsmix , eper