A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sült fogasfilé gránátalmás fehér vajmártással, rukkolás bulgursalátával

Segal Viktor receptje

2019. március 8.

PISZTRÁNG
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db pisztrángfilé (10 dkg-osak)
  • olívaolaj
  • só, bors

BULGURSALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg finom szemű bulgur
  • 6 ek olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 10 dkg rukkolalevél
  • 4 dl fehér vajmártás
  • 2 ek érett gránátalmamag (a mártáshoz)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Pisztráng elkészítése:
A halat sózzuk, borsozzuk, teflonbevonatú serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a halszeleteket, bőrös felükkel lefelé. Kb. három percig sütjük, majd megfordítjuk, és további egy percig sütjük.

Bulgursaláta elkészítése:
Érdemes a halsütés előtt elkészíteni. A bulgurt egy nagy keverőtálba tesszük, sózzuk, felöntjük 4 dl forró vízzel, és 15 percig lefedve állni hagyjuk – ezalatt teljesen megpuhul, és magába szívja a folyadékot. Amikor kihűlt, ízesítjük a citrom levével, az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tálalás előtt hozzákeverjük a rukkolát.

Tálalás:
A tányérokra tesszük a bekevert, ízesített bulgurt, mellé, illetve ráfektetjük a halszeleteket, végül meglocsoljuk a fehér vajmártással, amibe belekeverjük a gránátalmamagokat, és még a tetejére is szórunk belőle. (A gránátalmamagokhoz a gyümölcsöt félbevágjuk, edény fölé tartjuk, majd fakanállal vagy egy kés nyelével kiütögetjük a magokat. Így könnyedén kijönnek, úgy, hogy a fehér hártya nem kerül bele.)



fogas , olívaolaj , bulgur , citrom , rukkola , gránátalmamag

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra