Segal Viktor receptje
2019. március 8.PISZTRÁNG
HOZZÁVALÓK:
- 4 db pisztrángfilé (10 dkg-osak)
- olívaolaj
- só, bors
BULGURSALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg finom szemű bulgur
- 6 ek olívaolaj
- 1/2 citrom leve
- 10 dkg rukkolalevél
- 4 dl fehér vajmártás
- 2 ek érett gránátalmamag (a mártáshoz)
A halat sózzuk, borsozzuk, teflonbevonatú serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a halszeleteket, bőrös felükkel lefelé. Kb. három percig sütjük, majd megfordítjuk, és további egy percig sütjük.
Bulgursaláta elkészítése:
Érdemes a halsütés előtt elkészíteni. A bulgurt egy nagy keverőtálba tesszük, sózzuk, felöntjük 4 dl forró vízzel, és 15 percig lefedve állni hagyjuk – ezalatt teljesen megpuhul, és magába szívja a folyadékot. Amikor kihűlt, ízesítjük a citrom levével, az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tálalás előtt hozzákeverjük a rukkolát.
A tányérokra tesszük a bekevert, ízesített bulgurt, mellé, illetve ráfektetjük a halszeleteket, végül meglocsoljuk a fehér vajmártással, amibe belekeverjük a gránátalmamagokat, és még a tetejére is szórunk belőle. (A gránátalmamagokhoz a gyümölcsöt félbevágjuk, edény fölé tartjuk, majd fakanállal vagy egy kés nyelével kiütögetjük a magokat. Így könnyedén kijönnek, úgy, hogy a fehér hártya nem kerül bele.)
fogas , olívaolaj , bulgur , citrom , rukkola , gránátalmamag