Frideczky András receptje
2020. július 30.LIBASZÁRNYTŐ
HOZZÁVALÓK:
- 4 db libaszárnytő
- 2 szál lestyán
- 2 szál kakukkfű
- 50 g vaj
- 500 g libazsír
- 2 fej salotta hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
FINOMFŐZELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 50 g salotta hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g burgonya
- 300 g paszternák
- 30 g vaj
- 20 g extra szűz olívaolaj
- só
- 150 g karotta
- 50 g cukorborsó
- 50 g csemege lila hagyma
- 100 g karfiol
- 50 g karalábé
PÖRC
HOZZÁVALÓ:
- 200 g libaháj
PÖRKÖLTREDUKCIÓ
HOZZÁVALÓK:
- 100 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g libaapróhús
- 50 g libaszárny
- 40 g lecsópaprika
- 20 g paradicsom
- 1 l libahúsleves
- 10 g fűszerpaprika
A pörchöz a libahájat apró kockára vágjuk, majd lassan készre pirítjuk. A pörköltredukcióhoz pörköltalapot készítünk, amit pirított libaaprólékkal frissítünk fel, majd a húslevest hozzátéve, lassan kész állagúra forraljuk.
libaszárnytő , lestyán , kakukkfű , vaj , libazsír , salotta hagyma , fokhagyma , burgonya , olívaolaj , paszternák , karotta , cukorborsó , lila hagyma , karfiol , karalábé , libaháj , lecsópaprika , paradicsom , fűszerpaprika , libaapróhús , libahúsleves