Gálicz István receptje
2023. január 2.30 g friss kurkuma megpucolva, lereszelve
300 g METRO CHEF sárgarépakorong
50 g sárgarépa meghámozva, felcsíkozva
2 dl RIOBA friss narancsjuice 1⁄2 szál póréhagyma felkarikázva
1 dl natúr joghurt
30 g METRO CHEF vaj
só
Egy lábasban felolvasztjuk a vaj 2/3-át, majd megpároljuk rajta a kurkumát, a póréhagymát és a sárgarépakorongokat. Sózzuk, felöntjük narancslével, és annyi vízzel, ami ellepi.
Lassú tűzön puhára főzzük a répákat. Eközben egy jól felforrósított serpenyőben a maradék vajon megpirítjuk a felcsíkozott répát.
A megfőtt levesalapot teljesen krémesre pürésítjük, majd vízzel kb. 8-10 deciliternyi mennyiségre hígítjuk.
Tálaláskor joghurtot csorgatunk a tetejére, és rászórjuk a pirított sárgarépát.