Receptek

Calamarata tészta kecskesajttal és édesburgonyával

Tivadar György receptje

2020. július 26.
  • 50 dkg calamarata tészta
  • 1 kg édesburgonya
  • 20 dkg kecskesajt
  • 20 dkg tejszín
  • 20 dkg vöröshagyma
  • néhány levél zsálya
  • chiliolaj ízlés szerint
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 dl olívaolaj
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A finomra vágott hagymát olívaolaj és vaj keverékén az édesburgonyával puhára pároljuk, majd a tejszín hozzáadása után összeturmixoljuk.

A gyűrű formájú calamarata tésztát forrásban lévő sós vízben fogkeménységűre főzzük, majd összeforgatjuk a hígabb mártás sűrűségű édesburgonyával.

A kecskesajtot a tejszínnel krém állagúra hígítjuk, és habzsákból a tésztákba töltjük. A tetejére chiliolajat csepegtetünk és frissen vágott zsályát szórunk.


édesburgonya , calamarata tészta , kecskesajt , tejszín , vöröshagyma , zsálya , chiliolaj , vaj , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra