Bittera Dóra–Molnár B. Tamás receptje
2019. március 19.- 800 g salátaburgonya (pl. kiflikrumpli)
- 500 ml tej
- 300 ml tejszín
- 20 g vaj
- 3 gerezd fokhagyma, ebből kettő vékonyra szelve
- 1 szál kakukkfű
- 1 babérlevél
- császárszalonna, vékonyra szelve
- só, frissen őrölt bors, szerecsendió
TIPP!
Másik megoldás: még vékonyabbra (1 mm-esre) vágjuk a burgonyát, nyersen tűzálló tálba rétegezzük (max. 2 cm magasan), leöntjük forró tej és tejszín keverékével, fűszerezzük a fentiek szerint. 120 ºC-os sütőbe tesszük két órára. Jól kezelhető és szépen tálalható, ha kisebb formákat használunk. Amikor elkészült, 50 ºC-on két órán át melegen tartható. Hogy ne száradjon ki, alufóliával lefedjük.
A fotón látható garnírungok: tejföl, finomra vágott petrezselymes sült paprika, továbbá egy félkemény tojás sárgája és néhány szilánk Maldon-só.
krumpli , sonka , salátaburgonya , tej , tejszín , vaj , fokhagyma , kakukkfű , babérlevél , császárszalonna , őrölt bors , szerecsendió