Sárközi Ákos receptje
2020. július 26.- közepes méretű süllő
A FŰSZERES TEJFÖLHAB
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 dl tejföl
- 10 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 4 db lapzselatin
TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg bébicukkini
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg cukorborsó
Egy közepes méretű süllőt kifilézünk, majd fűszeres olívaolajban marináljuk, tálaláskor pedig kérget sütünk rá.
A FŰSZERES TEJFÖLHAB ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összemelegítjük, majd a vízben áztatott zselatint is hozzákeverjük. Fóliával bélelt formába öntjük, dermedésig hűtve tároljuk.
Tálalásnál háromféle (édesköményes, zöldfűszeres és enyhén sáfrányos) fűszermorzsába hempergetjük.
TÁLALÁS:
A marinált filét a tányér közepére helyezzük, majd a blansírozott zöldségfélékkel és kerti zsázsával, kamillával körítjük.
Fekete, illetve bazsalikomolajjal tálaljuk. (A fekete olajhoz 2 dl olívaolajat és egy tintahal egy kávéskanálnyi tintáját turmixoljuk össze, míg a kívánt színt el nem érjük.)
süllő , tejföl , tejszín , mascarpone , lapzselatin , bébicukkini , sárgarépa , cukorborsó