A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Süllő kerti zöldségekkel és fűszeres tejfölhabbal

Sárközi Ákos receptje

2020. július 26.
  • közepes méretű süllő

A FŰSZERES TEJFÖLHAB
HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 4 db lapzselatin

TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg bébicukkini
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg cukorborsó

ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Egy közepes méretű süllőt kifilézünk, majd fűszeres olívaolajban marináljuk, tálaláskor pedig kérget sütünk rá.

A FŰSZERES TEJFÖLHAB ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összemelegítjük, majd a vízben áztatott zselatint is hozzákeverjük. Fóliával bélelt formába öntjük, dermedésig hűtve tároljuk.

Tálalásnál háromféle (édesköményes, zöldfűszeres és enyhén sáfrányos) fűszermorzsába hempergetjük.

TÁLALÁS:
A marinált filét a tányér közepére helyezzük, majd a blansírozott zöldségfélékkel és kerti zsázsával, kamillával körítjük.

Fekete, illetve bazsalikomolajjal tálaljuk. (A fekete olajhoz 2 dl olívaolajat és egy tintahal egy kávéskanálnyi tintáját turmixoljuk össze, míg a kívánt színt el nem érjük.)


süllő , tejföl , tejszín , mascarpone , lapzselatin , bébicukkini , sárgarépa , cukorborsó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra