Receptek

Kókuszos krémleves citromfüves garnélával

Katona András receptje

2021. március 19.
  • 12 db garnélarák
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 karika friss gyömbér
  • 1 szál bazsalikom
  • 5 szál koriander
  • 400 ml kókusztej
  • 1 db kisebb kínai kel
  • szezámmag
  • 1 dl rizsecet
  • 1 tk cukor
  • 1/2 db jégcsapretek
  • 1 db sárgarépa
  • 1 tk csilis fokhagymaszósz (Lee Kum Kee)
  • szójaszósz
  • 1 db kaffir lime levele
  • lime
  • citrom


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A rákokat megpucoljuk. A rákpáncélt jól átmossuk, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, és kb. 20 percig főzzük. Ez lesz a levesalap. A rákokat a csilis fokhagymaszósszal (Ázsia-boltokban kapható) és kevés szójaszósszal bepácoljuk.

A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk, kevés kókuszolajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük a rák levével és kókusztejjel, hozzáadjuk a bazsalikomot, koriandert, majd 10 percig főzzük, a végén krémesre turmixoljuk.

A kínai kelt vékony csíkokra szeleteljük, közepes hőmérsékleten megpirítjuk, majd fél kanál szójaszószt öntünk rá és pirított szezámmaggal megszórjuk.

A rizsecethez hozzáadjuk a cukrot, felmelegítjük, majd a kis formára kiszúrt zöldségeket beletesszük az ecetes lébe, így savanyítjuk.

A bepácolt rákokat tálalás előtt közepes hőmérsékletű serpenyőben mindkét oldalukon kb. 30 másodpercig sütjük. Kevés lime-ot facsarunk rá.

Tálaláskor egy kis kókusztejet öntünk hozzá.




garnélarák , vöröshagyma , fokhagyma , gyömbér , bazsalikom , koriander , kókusztej , kínai kel , szezámmag , rizsecet , jégcsapretek , sárgarépa , csilis fokhagymaszósz , lime , citrom , szójaszósz , kaffir lime

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra