Macsinka János receptje
2021. január 22.- 15 dkg bulgur
- 0,5 dl olívaolaj
- 3 dl zöldségalaplé
- 40 dkg érlelt marhahátszín
- 1/2 db citrom
- 2 tk dijoni mustár
- 1 mk világos szójaszósz
- 1 csomó snidling
- 6 db mentalevél
- frissen őrölt kömény
- só, frissen őrölt bors
- 4 db tojássárgája
- savanyított gyöngyhagyma
- savanyított mustármag
A bulgurt kevés olívaolajon felhevítjük, zöldségalaplében megpároljuk, majd kihűtjük. Összekeverjük az apróra vágott marhahússal, ízesítjük citrommal, dijoni mustárral, szójaszósszal, fűszerekkel, apróra vágott snidlinggel, és mentával.
Ráütünk egy-egy tojássárgáját, savanyított gyöngyhagymával és savanyított mustármaggal tálaljuk.
bulgur , olívaolaj , zöldségalaplé , érlelt marhahátszín , citrom , mustár , snidling , szójaszósz , mentalevél , őrölt kömény , tojássárgája , savanyított gyöngyhagyma , savanyított mustármag