Receptek

Bulgur-„tatár”

Macsinka János receptje

2021. január 22.
  • 15 dkg bulgur
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 40 dkg érlelt marhahátszín
  • 1/2 db citrom
  • 2 tk dijoni mustár
  • 1 mk világos szójaszósz
  • 1 csomó snidling
  • 6 db mentalevél
  • frissen őrölt kömény
  • só, frissen őrölt bors
  • 4 db tojássárgája
  • savanyított gyöngyhagyma
  • savanyított mustármag
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A bulgurt kevés olívaolajon felhevítjük, zöldségalaplében megpároljuk, majd kihűtjük. Összekeverjük az apróra vágott marhahússal, ízesítjük citrommal, dijoni mustárral, szójaszósszal, fűszerekkel, apróra vágott snidlinggel, és mentával.

Jól összekeverjük és 4 tányérra halmozzuk.


Ráütünk egy-egy tojássárgáját, savanyított gyöngyhagymával és savanyított mustármaggal tálaljuk.


bulgur , olívaolaj , zöldségalaplé , érlelt marhahátszín , citrom , mustár , snidling , szójaszósz , mentalevél , őrölt kömény , tojássárgája , savanyított gyöngyhagyma , savanyított mustármag

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra