Receptek

Bableves

Merfelsz Gábor (Merfelsz Pince, Szekszárd) receptje

2021. március 8.
  • 25 dkg gyöngybab
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • szalonnabőr vagy 15 dkg füstölt császárszalonna
  • 2 fej közepes hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek liszt
  • száraztészta
  • só, bors, őrölt pirospaprika, olaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Tipikus példája annak a hihetetlen ízvilágnak, amely a Sárköz ételeiben megjelenik.
Az alapanyagok mindennaposak, a végeredmény mégis meglepő.


ELKÉSZÍTÉSE:

A babot előző nap vízbe áztatjuk. Az áztatólevet leöntjük, a babot átmossuk. Tiszta hideg vízben tesszük fel főni, s ha felforrt és fehér hab képződött a tetején, akkor ismét leöntjük a levét, a babot megmossuk, s tiszta vízben tesszük fel főni.

Beletesszük a zöldségeket, sózzuk, és addig főzzük, míg a bab meg nem puhul. Leszűrjük, s a zöldségeket feldarabolva visszatesszük a levesbe.

Fokhagymás rántást készítünk, amibe őrölt pirospaprikát is teszünk. Beleöntjük a lébe.

Ízlés szerinti száraztésztát főzünk a levesbe.


Ha kész, akkor sűrű, selymes levet kapunk.


gyöngybab , sárgarépa , fehérrépa , füstölt császárszalonna , vöröshagyma , fokhagyma , liszt , olaj , száraztészta , pirospaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra