Cetner Attila receptje
2019. október 27.- 200 g harcsa
- 100 g fejes káposzta
- 3 szál kapor
- 1 ek kristálycukor
- frissen őrölt bors
- só ízlés szerint
HOZZÁVALÓK:
- 300 g fejes káposzta
- 150 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 darab paprika
- 1 darab paradicsom
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 tk őrölt köménymag
- 1 ek libazsír
- só ízlés szerint
HOZZÁVALÓK:
- 50 g füstölt szalonna
- 100 g vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 300 g savanyú káposzta
- 100 ml fehérbor
- frissen őrölt bors
- só ízlés szerint
HOZZÁVALÓK:
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 100 g paraj
- 100 g bazsalikom
- 250 ml halalaplé
- igény szerint étkezési keményítő
Káposztapörkölt elkészítése:
Az édes káposztát leforrázzuk, vékony csíkokra vágjuk, és az átturmixolt, magyaros pörköltalapba keverjük. Tálalásig félretesszük.
Savanyú káposztakrémet készítünk: a szalonnát lepirítjuk hagymával, fokhagymával, majd a kiáztatott savanyú káposztát beletéve összefőzzük, lecsurgatjuk, végül botmixerrel pürésítjük.
A petrezselymet, a bazsalikomot és a parajt leforrázzuk, halalaplével pürésítjük, vajjal, és – ha szükséges – étkezési keményítővel besűrítjük és ízesítjük.
A zöldmártást alulra rakjuk, ráhelyezzük a káposztakrémet, majd a magyaros káposztát, és végül a felszeletelt töltött harcsát.
harcsa , fejes káposzta , kapor , vöröshagyma , fokhagyma , köménymag , paradicsom , paprika , füstölt szalonna , savanyú káposzta , száraz fehérbor , petrezselyemzöld , paraj , bazsalikom