Amrein Csaba receptje
2018. március 21.- 60 dkg szarvascomb
- 1 dl olívaolaj
- 1 csokor kakukkfű
- 10 dkg parmezán
- 10 dkg tökmag
- 30 dkg cékla
- 2 db tojás
- 1 db friss torma
- só, (frissen őrölt) bors, borókabogyó ízlés szerint
A szarvascombot lehártyázzuk, kiinazzuk, meglógatjuk, kivéreztetjük.
CÉKLAFAGYLALT ELKÉSZÍTÉSE:
A friss céklát megpucoljuk, megfőzzük, amikor puha, kivesszük a főzőléből, belehelyezzük egy konyhai robotgépbe, sóval, citromlével és tormával ízesítjük. (A levét leöntjük és megőrizzük, mert más célra is felhasználható: pl. húslevessel elkeverve, gyömbérrel ízesítve pikáns céklaleves lehet belőle.) Még 2 tojásfehérjét teszünk hozzá, majd összeturmixoljuk.
Egy közepes méretű serpenyőbe reszelt parmezán sajtot szórunk egyenletesen, abba tökmagokat helyezünk, majd óvatosan hevítjük, hogy egy lágy, folyós elegyet kapjunk. Ez valójában
TÁLALÁS:
Langyos kanállal egy-egy gombóc céklafagylaltot helyezünk a tökmagos parmezánkosárba. A vékony sonkaszeletek lehetnek körben vagy más elrendezésben is a tányéron.
szarvascomb , olívalaj , kakukkfű , parmezán , tökmag , cékla , tojás , borókabogyó , torma