Receptek

Széles metélt garnélával, paradicsommal és fehérborral

Bereznay Tamás receptje

2020. július 24.
  • 40 dkg széles metélt
  • 25 db garnéla
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 2 db piros chili
  • 2 dl fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 dl olívaolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A felkarikázott fokhagymát az olívaolajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a tisztított, belezett rákokat,



a felkarikázott chilit, és rövid ideig pirítjuk.



Ráöntjük a fehérbort, és nagy lángon a felére visszafőzzük, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott koktélparadicsomot,


és megsózzuk. Ezzel is pirítjuk pár percig, majd összeforgatjuk a frissen kifőtt tésztával



és a felkockázott vajjal. A tűzről lehúzva megszórjuk petrezselyemmel.


széles metélt , garnéla , chili , fokhagyma , koktélparadicsom , petrezselyem , vaj , olívaolaj , fehérbor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra