Litauszki Zsolt receptje
2020. július 21.A TÉSZTA HOZZÁVALÓK:
(adagonként 80 g)
- 50 dkg liszt
- 11 db tojássárgája
- 10 g só
- 2 tojásfehérje
- 6 dkg csalánklorofil
- 1 ek olívaolaj
TORMAVELUTÉ HOZZÁVALÓK:
- 1 dl tejszín
- 1 dl csirkealaplé
- kevés ecetes torma
- torma, frissen reszelve
(a mennyiségek adagonként értendők)
- 10 dkg csirkeosztriga
- 1 dl tormaveluté
- 50 ml csirkepecsenyelé (vagy glász)
- vaj
A hozzávalókat összegyúrjuk, pihentetjük, kinyújtjuk, laskára vágjuk, lobogva forró vízben kifőzzük.
A megtisztított csalánt 64 °C-os thermomixben összekeverjük kevés vízzel. Röviden állni hagyjuk, a tetejére kiülő zöldet finom szűrőlapáttal leszedjük.
A tejszínt és az alaplevet kis lángon felére sűrítjük. Hozzáadjuk a kétféle tormát, hagyjuk kihűlni. Turmixoljuk, szűrjük.
A csirkehúst vajon megforgatjuk, kívülről piruljon meg kissé, a belseje melegedjen át. A frissen kifőtt tésztát megforgatjuk a pecsenyelén, majd tányérra tesszük. Hozzáadjuk a csirkehúst, az egészet összekeverjük a tormaveluté egy részével, a másik részt botmixerrel felhabosítjuk, így adjuk rá. Azonnal tálaljuk
liszt , tojás , csalánklorofil , olívaolaj , tejszín , csirkealaplé , torma , csirkeosztriga , tormaveluté , vaj , csirkepecsenyelé