Korponai Péter receptje
2018. október 8.BORHAB
HOZZÁVALÓK:
- 120 g furmint
- 70 g Koronás Porcukor
- 8 g zselatin
- 350 g tejszín
BORLEVES
HOZZÁVALÓK:
- 367 g furmint
- 210 g víz
- 35 g Koronás Kristálycukor
- 5 g méz
- 10 g tojás
- 30 g tojássárgája
- 5 g keményítő
- szegfűszeg, szegfűbors
MANDULAMORZSA
HOZZÁVALÓK:
- 50 g mandulaliszt
- 50 g Koronás Kristálycukor
- 50 g vaj
- 50 g liszt
Borhab elkészítése:
A bort a cukorral összeforraljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott zselatint és visszahűtjük 28 °C-ra. Tejszínből lágy habot verünk és összekeverjük a boros résszel. Formába öntjük és fagyasztjuk.
Borleves elkészítése:
A tojásokat kikeverjük a keményítővel. A bort, vizet, cukrot, fűszereket egy edényben felforraljuk, majd a keményítővel összekevert tojással besűrítjük a levest.
Mandulamorzsa elkészítése:
Az összes hozzávalót összemorzsoljuk és 150 °C-on kb. 20 percig sütjük.
Tálalás:
A borhabot tányérokba adagoljuk, a borlevest még melegen hozzáöntjük, szőlővel vagy más gyümölcsökkel tálaljuk.
furmint , méz , tojás , keményítő , szegfűszeg , szegfűbors , mandulaliszt , vaj , liszt