Receptek

Sült oldalas kenyérrel, savanyúsággal

Bicsár Attila receptje

2020. április 15.
  • 60 dkg sertésoldalas, egészben
  • 20 dkg sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors,
  • köménymag
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A húst befűszerezzük, kevés zsírral jól bedörzsöljük a fűszereket. A többi zsírt egy tepsibe rakjuk. Rátesszük a húst, mellé a hagymákat. Alufóliával letakarjuk, és 140 °C-on kezdjük sütni, 2,5-3 óráig, míg a hús teljesen megpuhul. Majd a fóliát levesszük és tovább sütjük 200 °C-ra melegített sütőben, amíg a megfelelő sült színt elérjük. 15 percet pihentetjük, majd szeleteljük. Kenyérrel, savanyított zöldségekkel tálaljuk.


fokhagyma , bors , sertészsír , vöröshagyma , köménymag , sertésoldalas ,

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra