Receptek

Nizzai saláta

Bereznay Tamás receptje

2020. július 24.
  • 30 dkg vörös tonhal
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zöldbab
  • 12 db apró szemű burgonya
  • 5 dkg olívabogyó
  • 12 szem koktélparadicsom
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tojásokat forrásban lévő sós vízbe tesszük, és 5 percig főzzük. Hideg vízben gyorsan lehűtjük, meghámozzuk és félbevágjuk.

A burgonyát megmossuk, és 180 °C-os sütőben megsütjük. Meghámozzuk, megsózzuk, és összekeverjük kevés olívaolajjal.

A tonhalat felhasználás előtt legalább egy órával kivesszük a hűtőből. Nagyon forró serpenyőben, kevés szőlőmagolajon mindkét oldalán 30 másodpercig pirítjuk, majd egyforma téglalapokra vágjuk.

A koktélparadicsomokat és az olívabogyókat félbevágjuk. A zöldbabot leforrázzuk, jeges vízben lehűtjük, majd lecsepegtetjük. Sózzuk, borsozzuk, és olívaolajjal fényesítjük.

Az előkészített alapanyagokat tányéron ízlésesen elrendezzük, és pár csepp bazsalikomolajjal ízesítjük.


olívabogyó , zöldbab , vörös tonhal , tojás , burgonya , koktélparadicsom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra