Receptek

Borsos tokány vajas-petrezselymes tarhonyával

Jahni László receptje

2020. június 28.
  • 20 dkg marhastefánia
  • 2 dl borjúalaplé
  • 5 g sűrített paradicsompüré
  • 10 szem bors, háromféle
  • 40 g vaj
  • 50 g házi tarhonya
  • 3-4 szál petrezselyemzöld
  • sertészsír


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A marhastefániát 20 dekagrammos darabokra keresztbe szeleteljük. Forró zsírba elősütjük, és megfelelő edénybe rakjuk. Felöntjük annyi sertészsírral, hogy ellepje, és 20 órán át 70 °C-os sütőben készítjük. Az elősütő zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, felöntjük a borjúalaplével, beforraljuk.

Durvára vágott borsokkal ízesítjük, és vajjal dúsítjuk.

A kész stefániát belerakjuk a szószba, és rövid ideig összeforraljuk. A házi tarhonyát sós vízben kifőzzük, és összeforgatjuk vajon futtatott petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk.


marhastefánia , borjúalaplé , sűrített paradicsompüré , tarhonya , petrezselyemzöld

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra