Jahni László receptje
2020. június 28.- 20 dkg marhastefánia
- 2 dl borjúalaplé
- 5 g sűrített paradicsompüré
- 10 szem bors, háromféle
- 40 g vaj
- 50 g házi tarhonya
- 3-4 szál petrezselyemzöld
- sertészsír
- só
A marhastefániát 20 dekagrammos darabokra keresztbe szeleteljük. Forró zsírba elősütjük, és megfelelő edénybe rakjuk. Felöntjük annyi sertészsírral, hogy ellepje, és 20 órán át 70 °C-os sütőben készítjük. Az elősütő zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, felöntjük a borjúalaplével, beforraljuk.
Durvára vágott borsokkal ízesítjük, és vajjal dúsítjuk.
A kész stefániát belerakjuk a szószba, és rövid ideig összeforraljuk. A házi tarhonyát sós vízben kifőzzük, és összeforgatjuk vajon futtatott petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk.
marhastefánia , borjúalaplé , sűrített paradicsompüré , tarhonya , petrezselyemzöld