Katona András receptje
2021. március 17.- 240 g mascarpone
- 3 db tojás
- 300 g cukor
- 150 ml habtejszín
- 100 ml passiópüré
- 1 db friss passiógyümölcs
- 150 g zabkeksz
- 50 g kókuszreszelék
- 150 g tisztított vaj
- 1 db lime
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elektromos habverővel elkezdjük felverni, közben egy kis lábosban 150 g cukrot kevés vízzel elkezdünk hevíteni, majd amikor eléri a 118 °C-ot, hozzáadjuk a tojássárgájához, és addig keverjük, amíg szobahőmérsékletű nem lesz (ez a pâte à bombe). Ezután hozzákeverjük a mascarponét, a passiópürét és a felvert tejszínhabot.
A zabkekszet összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tisztított vajat és a lime-héjat, majd 175 °C-os sütőben 5-6 percig sütjük.
Kivesszük és hagyjuk kihűlni. A kókuszreszeléket serpenyőben szárazon megpirítjuk. 150 g cukrot kevés vízzel felforralunk, míg eléri a 120 °C-ot, majd hozzáadjuk az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjéhez, folyamatos kevergetéssel kihűtjük és habzsákba töltjük (ez az olasz meringue).
mascarpone , tojás , habtejszín , passiópüré , zabkeksz , passiógyümölcs , kókuszreszelék , lime , tisztított vaj