A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Hurkatésztaleves

Zsákai Ildikó (Derecskei Fenséges) receptje

2020. augusztus 6.
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3-4 ek viz
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 kanál mangalicazsír
  • pici só, ízlés szerint bors
  • pirospaprika
  • sárgarépa
  • petrezselyem
  • burgonya
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Ehhez az igen ízletes, régi derecskei finomsághoz először a kissé munkás levesbetétet készítjük el.

20 dkg lisztet, 2 tojást és 3-4 ek vizet kemény tésztává gyúrunk, tésztanyújtó géppel csíkokra nyújtjuk.

1 közepes fej hagymát lereszelünk, 1 kanál mangalicazsírt felhevítünk, megpároljuk a hagymát, pici sót, ízlés szerint borsot, pirospaprikát szórunk rá, dinszteljük rövid ideig.

Az elkészült masszával bekenjük a tésztacsíkokat, majd szorosan felcsavargatjuk, jól összesodorjuk, 2 cm-es darabokra vagdossuk.

Hagyjuk pihenni, lehet akár egy éjszakát is.

A levesalapléhez egy kis fej hagymát kiskanál zsírban megfonnyasztunk, vékony szeletekre vágott répát, petrezselymet, kockára vágott kisebb krumplit adunk hozzá, átforgatjuk, pici pirospaprikát teszünk bele.

Felöntjük vízzel, sózzuk, félpuhára főzzük a zöldségeket, majd a végén kifőzzük benne a hurkatésztát.

A végén vágott petrezselyemlevéllel megszórjuk.


liszt , tojás , hagyma , mangalicazsír , petrezselyem , pirospaprika , sárgarépa , burgonya

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra