Gálicz István receptje
2021. június 14.- 5 db zsenge karalábé a leveleivel
- 1 db póréhagyma zöld része (fél karikákra vágva)
- 50 g vaj
- 2 db kezeletlen citrom
- 20 g bazsalikom
- só
A karalábélevelek zöld részét alaposan megmossuk, a gumókat vékonyan meghámozzuk. A gumókból szép egyforma, 1 x 1 x 5 cm-es hasábokat vágunk.
A főzőlevet megtartjuk.
Vajon megpároljuk a póréhagymát, a darabolásból visszamaradt, finomra aprított karalábéhúst és a felcsíkozott leveleket.
Hozzáadjuk a bazsalikomot, kevés forró főzőlevet, és teljesen krémesre pürésítjük. Ezután ízesítjük a citrom levével, kevés reszelt citromhéjjal, sóval, majd tálalás előtt összemelegítjük a blansírozott karalábéhasábokkal.
karalábé , póréhagyma , citrom , bazsalikom , vaj