Receptek

Karalábéfőzelék

Gálicz István receptje

2021. június 14.
  • 5 db zsenge karalábé a leveleivel
  • 1 db póréhagyma zöld része (fél karikákra vágva)
  • 50 g vaj
  • 2 db kezeletlen citrom
  • 20 g bazsalikom

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A karalábélevelek zöld részét alaposan megmossuk, a gumókat vékonyan meghámozzuk. A gumókból szép egyforma, 1 x 1 x 5 cm-es hasábokat vágunk.

Forrásban lévő, 1 db citrom levével ízesített sós vízben 1 percig főzzük, majd hideg vízbe átszedve lehűtjük.


A főzőlevet megtartjuk.

Vajon megpároljuk a póréhagymát, a darabolásból visszamaradt, finomra aprított karalábéhúst és a felcsíkozott leveleket.

Hozzáadjuk a bazsalikomot, kevés forró főzőlevet, és teljesen krémesre pürésítjük. Ezután ízesítjük a citrom levével, kevés reszelt citromhéjjal, sóval, majd tálalás előtt összemelegítjük a blansírozott karalábéhasábokkal.


karalábé , póréhagyma , citrom , bazsalikom , vaj