Receptek

Pirítós kakukkfüves gombával

Nábelek Zsófia receptje

2020. április 17.
  • 50 dkg laskagomba
  • 7-8 ág kakukkfű
  • 2 ek vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, frissen őrölt bors
ADAG: 4 főre
A gombát megtisztítjuk, 3-4 centis darabokra vágjuk. Az olajat egy nagyobb edényben felhevítjük, közben a kakukkfűleveleket lehúzzuk a szárakról. A forró olajhoz adjuk a gombát és magas hőfokon pirítjuk, néha megkeverve, amíg összeesik, elforr a víztartalma és enyhén lepirul. Ez akár 20-25 percig is eltarthat,de így lesz enyhén füstös, karamellizált és nagyon intenzív ízű a gomba.

Hozzáadjuk a bort és a kakukkfüvet, a folyadékot teljesen elforraljuk, majd ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal.

Teljes kiőrlésű, rozs- vagy magvas pirított kenyérrel tálaljuk forrón, és szórjuk meg néhány levél friss kakukkfűvel.


bors , laskagomba , olívaolaj , kakukkfű ,

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra