A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Marinált vadponty házi csalamádéval

Jahni László receptje

2020. augusztus 6.
  • 60 dkg nyurgapontyfilé
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek borecet
  • 2 ek citromlé
  • 4 db káposztalevél
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db kápia paprika
  • 1 fej friss hagyma
  • 2 db tojás
  • 3 dl zsiradék a sütéshez
  • 1 l víz
  • babérlevél, mustármag, egész bors
  • só, cukor ízlés szerint

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A pontyfilét beirdaljuk, 6%-os sóoldatba rakjuk, félóra múlva kivesszük és felszeleteljük. Kukoricalisztbe, felvert tojásba és durva kukoricadarába forgatjuk, majd

bő zsiradékban ropogósra sütjük.

A marinádhoz összekeverjük a vízben a borecetet, a citrom levét, a babérlevelet, az egész borsot, a mustármagot és a cukrot.

A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, és a marinádba rakjuk a kihűtött megsült pontyfilékkel együtt.

Két-három nap múlva fogyaszthatjuk, apró zöld salátalevelekkel tálaljuk.


nyurgapontyfilé , liszt , zsemlemorzsa , borecet , citromlé , káposztalevél , sárgarépa , hagyma , tojás , kápia paprika , mustármag , babérlevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra