A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tárkonyos vadraguleves galuskával

Ifj. Tóth József receptje

2020. augusztus 6.
  • 60 dkg szarvascomb vagy lapocka
  • 60 ml étolaj
  • 35 g vöröshagyma
  • 250 g sárgarépa
  • 120 g gyökér
  • 80 g zeller
  • 1 db tojás
  • 1 l húsleves
  • 1 g őrölt bors
  • 1 szál tárkony
  • 15 g só
  • 20 g citrom

HABARÁSHOZ:

  • 20 g liszt
  • 150 ml tejszín
  • 100 ml tejföl

BURGONYAGOMBÓC
HOZZÁVALÓK:

  • 150 g burgonya
  • 10 g vaj
  • 50 g liszt
  • 1 db tojás
  • 5 g só


ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A húst és a zöldségeket apró kockákra vágjuk. A hagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a húst, amelyet félpuhára párolunk.

Ezután beletesszük a felkockázott zöldségeket, felengedjük a húslevessel, készre főzzük, végül tejfölös-tejszínes habarással besűrítjük és citromlével tesszük pikánssá.

A burgonyából, tojásból és a szükséges mennyiségű lisztből mogyoró nagyságú gombócokat formázunk, amit külön főzünk meg, és tálaláskor adjuk a leveshez.


szarvascomb , vöröshagyma , sárgarépa , gyökér , zeller , olívaolaj , szarvaslapocka , húsleves , tojás , tárkony , citrom , tejföl , tejszín , liszt , burgonya , vaj