Molnár László receptje
2012. február 16.1 kg kakastaréj 1 kg kakashere 4 fej vöröshagyma zsír fokhagyma só, bors, pirospaprika
ELKÉSZÍTÉSE:
A taréjokat és a heréket jól megtisztítjuk.Aprólékos munka, de a végén nem fogjuk sajnálni a ráfordított időt. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és zsíron aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát, a taréjokat, sózzuk, borsozzuk és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha közben elfő a lé, adhatunk hozzá vizet. Amikor megfőtt (másfél-két óra), akkor beletesszük a heréket meg a zúzott fokhagymát, és tovább főzzük. Akkor van kész, ha a herét megszurkáljuk, és már nem jön belőle víz. Főtt tésztával vagy nokedlivel tálaljuk.
Molnár László receptje