Receptek

Kötözött süllő spenóttal és radicchióval

Várvizi Péter receptje

2020. július 25.

HAL
HOZZÁVALÓK:

  • 8 db formára vágott süllőfilé a hátrészből
  • 50 ml extraszűz olívaolaj
  • póréhagyma, hosszú-vékony szalagra vágva
  • só, bors

TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db kaliforniai paprika (piros), kis kockára vágva
  • 2 db salottahagyma, finomra vágva
  • 4 db bazsalikomlevél, finomra vágva
  • 2 db petrezselyemszár, finomra vágva
  • 40 g kapribogyó, finomra vágva

GARNÍRUNG
HOZZÁVALÓK:

  • 300 g spenót, tisztítva
  • 150 g radicchio, levelekre szedve
  • 10 g extraszűz olívaolaj
  • 1 db sóban eltett citrom
  • 4 db paradicsom, félbevágva
  • só, bors

FŰSZERVAJ (MAÎTRE D’HÔTEL MÓDRA)
HOZZÁVALÓK:

  • 100 g vaj
  • 4 db petrezselyemszár, finomra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva (vagy kevés sóval mozsárban pürítve)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Az alábbi recept készíthető pisztrángból vagy akár filézett irdalt pontyból is. Ha nem akarjuk összekötni, akkor a külön elkészített tölteléket kitálaljuk, erre helyezzük bőrével felfelé a pirult halfilét, s garnírungot adunk hozzá. Sóban eltett citrom készíthető házilag, de kapható csemegeüzletekben is – intenzíven citrusos ízével sok étel pikáns kiegészítője.

HAL ELKÉSZÍTÉSE:
A halfiléket sózzuk-borsozzuk. 4 filét a munkalapra helyezünk, egyenletesen elosztjuk rajtuk a tölteléket. Ráhelyezzük a másik filét, pórészalaggal összekötözzük.

Teflonserpenyőben olívaolajat hevítünk, a töltött halakat mindkét oldalon 1,5-1,5 percig pirítjuk. Tálalás előtt 200 °C-os sütőbe tesszük további 3 percre.

TÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
A finomra vágott hozzávalókat mélytányérban összekeverjük.

FŰSZERVAJ (MAÎTRE D’HÔTEL MÓDRA)
ELKÉSZÍTÉSE:
A paradicsomokat félbevágjuk, a fenti hozzávalókból kikevert fűszervajat adunk rá,

5 percre a 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük.

A paradicsomokat kivesszük, a tepsi aljában maradó fűszervajat serpenyőbe tesszük, felforrósítjuk, majd a tűzről levéve beledobjuk az endíviák családjába tartozó élénkpiros-lila radicchio-, illetve a spenót leveleit.

TÁLALÁS:
A tányérra terítjük a kissé már összeesett spenótot és radicchiót. Erre helyezzük a kötözött-töltött halat. Melléadunk egy fél sült paradicsomot és egy gerezd sóban eltett citromot.


paradicsom , spenót , süllőfilé , póréhagyma , olívaolaj , kaliforniai paprika , salottahagyma , bazsalikomlevél , petrezselyemszár , kapribogyó , radicchio , vaj , fokhagyma , sóban eltett citrom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra