Receptek

Egészben sütött kacsamáj gesztenyés mogyorókrémmel

Tivadar György receptje

2020. december 7.
  • 50 dkg hízott kacsamáj
  • 1 kg kacsazsír
  • 1 l tej
  • 10 dkg fokhagyma
  • 10 dkg hagyma
  • 1 tk egész bors
  • 3 szál kakukkfű

GESZTENYÉS MOGYORÓKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg gesztenye
  • 10 dkg pörkölt mogyoró

MOGYORÓS MORZSA
HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg mogyoró
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt

BRIÓS
HOZZÁVALÓK:

  • 2 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 1 dkg só
  • 8 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 3 db tojás
  • 10 dkg vaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A hízott kacsamájat jeges tejben áztatjuk egy éjszakán át.

Felhasználás előtt szárazra töröljük, sózzuk, és 80 °C-os kacsazsírban a hagymával, fokhagymával, borssal, kakukkfűvel

kb. 30 percig hőkezeljük. Ezután a májat kivesszük, a zsírt leszűrjük, és hagyjuk hűlni.


GESZTENYÉS MOGYORÓKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A tisztított gesztenyét a tej és tejszín keverékében puhára főzzük, majd pörkölt mogyoró hozzáadásával egyneműre turmixoljuk.

MOGYORÓS MORZSA ELKÉSZÍTÉSE:
A mogyorót finomra törjük. Az összes szárazanyagot egy tálba rakjuk, és a szobahőmérsékletű vajjal egybegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük 30 percig. Sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük a tésztát, majd 170 °C-on 12 percig sütjük.

BRIÓS ELKÉSZÍTÉSE:
Az átszitált lisztet egy tálba rakjuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe beletesszük a sót, három darab tojást, olvasztott vajat, cukrozott tejet és a tejben felfuttatott élesztőt.

Begyúrjuk a tésztát: sűrű, folyós állagú masszát kapunk. Ezután egy tálba rakjuk, és 30 percig kelesztjük. Kipapírozott tepsibe öntjük a tésztát, és 15 percig kelesztjük.170 °C-on 15 perc alatt készre sütjük.


kacsamáj , kacsazsír , fokhagyma , hagyma , kakukkfű , tejszín , tej , gesztenye , mogyoró , vaj , liszt , élesztő , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra