Receptek

Hájas ernyős

Gáll Tímea receptje

2025. december 2.

40 dkg liszt


1 egész tojás


1 ek ecet


1 ek cukor


kevés langyos sós víz


borsónyi timsó


30 dkg disznóháj


10 dkg liszt


durvára vágott cukros dió a szóráshoz



ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

40 dkg lisztből, egy kanál ecetből, egy evőkanál cukorból és kevés langyos sós vízből, melyben a borsónyi, apróra tört timsót feloldottuk, jó puha rétestésztát készítünk. 30 dkg hájat húsdarálón ledarálunk, 10 dkg liszttel összedolgozzuk, és az egész masszát három részre osztjuk.


Egy részt a rétestésztára kenünk és összehajtogatjuk. Fél óráig pihentetjük, majd a második adag hájat is rátesszük, újabb fél óra után a harmadikat is. Ezt is pihentetjük.


Fél centi vastagra kinyújtjuk, ujjnyi csíkokat vágunk belőle felhevített, forró késsel, lekenjük tojásfehérjével, majd cukros dióba mártjuk.


Jó forró sütőben, ernyős sütőn halványsárgára sütjük.



disznóháj , hájas sütemény

További receptek