Receptek

Savanyított gyömbér

Gálicz István receptje

2023. január 12.

250 g friss gyömbér


200 ml rizsecet


150 g RIOBA nádcukor


30 g METRO CHEF Himalája só

ADAG: 4 főre


Kaparjuk le a gyömbér héját egy kanállal, vágjuk le a csúnya, sérült, szárazabb részeket.


Szeleteljük 1 mm vékony szeletekre. Ha nem szeretnénk erős, csípős ízt, sózzuk le a gyömbért, és egy óra pihentetés után csavarjuk ki, majd öblítsük át.


2 dl vízben főzzük fel az ecetet, cukrot és a sót. Amikor teljesen feloldódott a só és a cukor, keverjük bele a gyömbért és 20-30 másodpercig forraljuk. Hagyjuk kihűlni a lében, majd leszűrés után fogyaszthatjuk is.



gyömbér , savanyított gyömbér

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra