Fördős Zé receptje
2018. március 2.CHURROS
HOZZÁVALÓK:
- 12 dkg puha vaj
- 1/2 tk só
- 15 dkg liszt
- 2 db nagy tojás
- 2,5 dl víz
- étolaj a sütéshez
- fahéjas cukor a meghempergetéshez
CSOKIÖNTET
HOZZÁVALÓK:
- 2 tk kukoricakeményítő
- 5 dl tej
- 12 dkg csokoládé
- 3 ek barna cukor
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
A vizet a vajjal és a sóval egy edényben felforraljuk, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet, intenzíven keverni kezdjük fakanállal, és ezt úgy 2 percig abba sem hagyjuk – közben a massza el fog válni az edény falától. Lehúzzuk a tűzről, és kicsit átforgatva hagyjuk hűlni 2 percig, majd egyesével belekeverjük a tojásokat is.
CSOKIÖNTET ELKÉSZÍTÉSE:
A keményítőt elkeverjük 125 ml hideg tejben. A maradék tejet kis lábosba tesszük, és alacsony láng felett felolvasztjuk benne a darabokra tört csokoládét. A csokis tejhez adjuk a keményítős tejet, a kristálycukorral, a fahéjjal, a sóval és a kakaóval ízesítjük, majd közepes lángon 15 percig főzzük (amíg besűrűsödik).
vaj , csokoládé , tej , kukoricakeményítő , kakaó , tojás , liszt , étolaj , fahéjas cukor , őrölt fahéj