Szabó Zoltán receptje
2021. november 4.- 80 dkg marhapofa
- 50 dkg parázsburgonya
- 10 dkg vöröshagyma
- 10 dkg gyöngyhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g vaj
- frissen őrölt fekete bors, friss gyömbér,
- friss rozmaring, őrölt csilipaprika
- tengeri só
- száraz vörösbor
- alaplé
Kivesszük a húst a serpenyőből, helyére felaprított vöröshagymát, fokhagymát dobunk, amit lepirítunk. Visszatesszük a húst a serpenyőbe:
Friss gyömbért reszelünk hozzá és megszórjuk csilipaprikával.
A burgonyát félig megfőzzük. Óvatosan kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük, fűszerezzük:
majd serpenyőben kevés olajon és vajon készre sütjük.
parázsburgonya , marhapofa , vöröshagyma , fokhagyma , gyöngyhagyma , vaj , gyömbér , rozmaring , vörösbor , alaplé , csilipaprika