Receptek

Csilis-gyömbéres marhapofa

Szabó Zoltán receptje

2021. november 4.
  • 80 dkg marhapofa
  • 50 dkg parázsburgonya
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg gyöngyhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g vaj
  • frissen őrölt fekete bors, friss gyömbér,
  • friss rozmaring, őrölt csilipaprika
  • tengeri só
  • száraz vörösbor
  • alaplé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A marhapofát sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon minden oldalára kérget sütünk.


Kivesszük a húst a serpenyőből, helyére felaprított vöröshagymát, fokhagymát dobunk, amit lepirítunk. Visszatesszük a húst a serpenyőbe:

adjunk hozzá egy pohár vörösbort, és öntsük fel húsalaplével.


Friss gyömbért reszelünk hozzá és megszórjuk csilipaprikával.

Egy órát pároljuk, majd hozzáadjuk a gyöngyhagymát. Fedő alatt 2-3 óra alatt készre főzzük.


A burgonyát félig megfőzzük. Óvatosan kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük, fűszerezzük:

só, bors, rozmaring kerül rá,


majd serpenyőben kevés olajon és vajon készre sütjük. 


parázsburgonya , marhapofa , vöröshagyma , fokhagyma , gyöngyhagyma , vaj , gyömbér , rozmaring , vörösbor , alaplé , csilipaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra