A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Marhapofa vörösboros mártással, burgonyafánkkal

Szabó Tibor receptje

2019. február 22.
MARHAPOFA
HOZZÁVALÓK:

  • marhapofa
  • zöldség (répa, gyökér, zeller, hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprika)
  • fűszerek (kakukkfű, só, bors, babérlevél)
  • jófajta vörösbor

BURGONYAFÁNK
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg főtt, áttört burgonya
  • 50 dkg liszt
  • tojás
  • zsiradék
  • 3 dkg élesztő
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Marhapofa elkészítése:
Kevés zsiradékon lepirítjuk a pofákat, majd a zöldségeket, fűszereket is. Felöntjük vörösborral, és lefedve lassú tűzön pároljuk – ezt megtehetjük akár a sütőben is. Amikor a hús már puha, kivesszük az edényből, és a levet már fedő nélküli melegítéssel besűrítjük, majd szűrjük.

Burgonyafánk elkészítése:
A burgonyafánk nálunk kelesztett tésztából készül. 1 kg főtt, áttört burgonyához 50 dkg liszt kerül. Összekeverjük tojással, kevés zsiradékkal, 3 dkg élesztővel. Sózzuk, borsozzuk. Kelesztés után kisütjük. Ezt tesszük a hús mellé, bevonjuk a mártással, és zölddió-befőttel tálaljuk.




marhapofa , hús , vörösbor , répa , zeller , kakukkfű , burgonya , liszt , tojás , élesztő , babérlevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra