receptje
2024. február 8.2 db 30 cm-es bagett
8 db tojás
4 ek majonéz
1 csapott kk currypor
1 csokor petrezselyem
só
bors
20 db nagy, tisztított garnéla
3 gerezd fokhagyma
6 szelet bacon
0,5 dl olívaolaj
8-10 salátalevél
A tojásokat sós vízben nyolc percig főzzük, jeges vízben lehűtjük, lereszeljük, majd majonézzel, curryvel, borssal, leheletnyi sóval és nagyon finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük.
A baconszeleteket serpenyőben ropogósra sütjük, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. A rákokat forró olajban, a felkarikázott fokhagymával másfél perc alatt megsütjük. Az olajban hagyjuk kihűlni.
A bagettet félbevágjuk, alsó részéből kikaparjuk a belét. Ebbe tesszük a salátát, majd a tojássalátát és a rákokat. A tetejét megszórjuk baconmorzsával.