Receptek

Gyümölcslekvárral töltött sült alma

Mózes Enikő receptje

2020. augusztus 4.
  • savanyú, „borízű” alma
  • savanykás lekvár (ribizli vagy meggy)
  • gyümölcsdarabok (áfonya, meggy)
  • cukros dió
  • szegfűszeg
  • méz
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
Alapvetően savanyú, „borízű” almával jó készíteni.
Kivájjuk az almát, megtöltjük savanykás lekvárral – ribizlivel vagy meggyel.
Gyümölcsdarabokkal is kiegészíthetjük – áfonyával, meggyel.

Megsütjük, majd cukros dióval megszórjuk

Télen, karácsonykor úgy készítik Kénoson, hogy szegfűszeggel megszurkálják, és a végén mézzel meglocsolják.


savanyú, „borízű” alma , lekvár , dió , gyümölcsdarabok , szegfűszeg , méz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra