Bicsár Attila receptje
2021. február 5.HAL
HOZZÁVALÓK:
- 2 db pisztrángfilé
- 2 db tojás, felverve
- panko morzsa
- szőlőmagolaj a sütéshez
- só
BOK-CSOJ
HOZZÁVALÓK:
- 2 db bok-csoj (vagyis kínai káposzta) félbevágva
- 1 ek vaj
- 20 g hámozott, szeletelt mandula
- só, citromlé
REBARBARA
HOZZÁVALÓK:
- 210 g rebarbara hámozva, 10 cm-es darabokra vágva
- 30 g hideg narancslé
- 30 g borecet
- 30 g porcukor
VAJMÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 1 db sonkahagyma, finomra vágva
- 2 ek fehérborecet
- 2 ek száraz fehérbor
- 2 ek hideg víz
- 100 g hideg vaj, kockára vágva
- só, fehér bors
HAL ELKÉSZÍTÉSE:
A filéket enyhén sózzuk, folpackba csomagoljuk, hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt kicsomagoljuk a halat, tojásba, majd morzsába hempergetjük. Nem túl forró olajban kisütjük.
BOK-CSOJ ELKÉSZÍTÉSE:
Vajon megpirítjuk a mandulát, átforgatjuk benne a zöldséget, sózzuk, pár csepp citromlével ízesítjük.
REBARBARA ELKÉSZÍTÉSE:
A narancslét összekeverjük az ecettel, cukorral. A rebarbarákat vákuumzacskóba tesszük, ráöntjük a narancslét, 61 °C-os vízfürdőbe tesszük 5 percre.
VAJMÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE:
A bort felforraljuk az ecettel, hagymával, majd mikor besűrűsödött, hozzáöntjük a vizet, kevergetve beleadagoljuk a vajat, sózzuk, borsozzuk.
pisztrángfilé , tojás , panko morzsa , szőlőmagolaj , bok-csoj , vaj , mandula , citromlé , narancslé , rebarbara , borecet , porcukor , sonkahagyma , száraz fehérbor , fehérborecet