Rosario Simeoli receptje
2021. július 24.A RÁK
HOZZÁVALÓK:
- 8 db carabineros rák
- 1 db narancs reszelt héja
- olívaolaj
- só, bors
A FEKETEKAGYLÓ
HOZZÁVALÓK:
- 20 db feketekagyló
- 100 g fehérbor
- 1 gerezd fokhagyma
- finomra vágott petrezselyem
- olívaolaj
RIZOTTÓ
HOZZÁVALÓK:
- 360 g Carnaroli rizs
- 10 g vaj
- 20 g salotta hagyma
- 40 g fehérbor
- 1000 g halleves
- 0,2 g sáfrány
- a kagyló szűrt leve
- olívaolaj
- 100 g chioggiai vörös cikória saláta
A RÁK ELKÉSZÍTÉSE:
Megpucoljuk a rákot, a húsát kockára vágjuk, fűszerezzük sóval és borssal, meglocsoljuk olajjal és összekeverjük a reszelt narancshéjjal. Amíg a rizs megfő, félretesszük.
A FEKETEKAGYLÓ ELKÉSZÍTÉSE:
Serpenyőben egy kis olajon megpirítjuk a fokhagymát, belerakjuk a feketekagylót és ráöntjük a fehérbort. Lefedjük, és kisebb lángra kapcsolunk, megvárjuk, hogy a kagylók kinyíljanak. A héjából kipucolt kagylókat megszórjuk friss petrezselyemmel. A maradék levet leszűrjük.
RIZOTTÓ ELKÉSZÍTÉSE:
Vajon megpirítjuk a hagymát, majd a rizst, ameddig nem fénylik, ezután ráöntjük a fehérbort és lassan megvárjuk, míg elpárolog belőle. Ezt követően a hallevet és a kagylólevet felváltva adjuk a rizshez, úgy, hogy mindig ellepje a folyadék a rizst. Fűszerezzük sóval, borssal és sáfránnyal.
TÁLALÁS:
A ráktatárt rátesszük a rizsre a kagylóhússal vegyesen, némi frissen vágott vörös cikóriával.
A sáfrányt összekeverjük egy kis kagylólével, majd néhány csöppet szintén ráöntünk.
sáfrány , rizottó , carabineros rák , narancs , olívaolaj , feketekagyló , vaj , salotta hagyma , fokhagyma , petrezselyem , fehérbor , Carnaroli rizs , halleves , chioggiai vörös cikória saláta