A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sáfrányos rizottó vörös rákkal, feketekagylóval

Rosario Simeoli receptje

2021. július 24.

A RÁK
HOZZÁVALÓK:

  • 8 db carabineros rák
  • 1 db narancs reszelt héja
  • olívaolaj
  • só, bors

A FEKETEKAGYLÓ
HOZZÁVALÓK:

  • 20 db feketekagyló
  • 100 g fehérbor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • finomra vágott petrezselyem
  • olívaolaj

RIZOTTÓ
HOZZÁVALÓK:

  • 360 g Carnaroli rizs
  • 10 g vaj
  • 20 g salotta hagyma
  • 40 g fehérbor
  • 1000 g halleves
  • 0,2 g sáfrány
  • a kagyló szűrt leve
  • olívaolaj
  • 100 g chioggiai vörös cikória saláta
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A RÁK ELKÉSZÍTÉSE:
Megpucoljuk a rákot, a húsát kockára vágjuk, fűszerezzük sóval és borssal, meglocsoljuk olajjal és összekeverjük a reszelt narancshéjjal. Amíg a rizs megfő, félretesszük.

A FEKETEKAGYLÓ ELKÉSZÍTÉSE:
Serpenyőben egy kis olajon megpirítjuk a fokhagymát, belerakjuk a feketekagylót és ráöntjük a fehérbort. Lefedjük, és kisebb lángra kapcsolunk, megvárjuk, hogy a kagylók kinyíljanak. A héjából kipucolt kagylókat megszórjuk friss petrezselyemmel. A maradék levet leszűrjük.

RIZOTTÓ ELKÉSZÍTÉSE:
Vajon megpirítjuk a hagymát, majd a rizst, ameddig nem fénylik, ezután ráöntjük a fehérbort és lassan megvárjuk, míg elpárolog belőle. Ezt követően a hallevet és a kagylólevet felváltva adjuk a rizshez, úgy, hogy mindig ellepje a folyadék a rizst. Fűszerezzük sóval, borssal és sáfránnyal.

A főzési idő kb. 18 perc.


TÁLALÁS:

A ráktatárt rátesszük a rizsre a kagylóhússal vegyesen, némi frissen vágott vörös cikóriával.
A sáfrányt összekeverjük egy kis kagylólével, majd néhány csöppet szintén ráöntünk.


sáfrány , rizottó , carabineros rák , narancs , olívaolaj , feketekagyló , vaj , salotta hagyma , fokhagyma , petrezselyem , fehérbor , Carnaroli rizs , halleves , chioggiai vörös cikória saláta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra